De Volta regio

In de eerste instantie richt Their Voice zich op de ondersteuning van projecten in de Volta regio. Dit is één van de zestien regio’s in Ghana met als hoofdstad Ho. De regio ligt ten oosten van het Voltameer.  Het oosten grenst aan het buurland Togo. In het noorden grenst deze regio aan Northern regio en in het westen van noord naar zuid aan de regio’s Brong-Ahafo, Eastern en Greater Accra. In het zuiden heeft de Volta Regio een kuststrook aan de Golf van Guinee. De regio was in de koloniale tijd onderdeel van Brits Togoland en werd na een volksraadpleging in 1956 bij het onafhankelijke Ghana gevoegd.

Inkomen wordt voornamelijk gegenereerd door middel van landbouw en visserij. Groenten, yam, cassave en maïs worden het meest verbouwd. Daarnaast verdienen de inwoners hun inkomen door middel van potten bakken, houtbewerking en handel.

De grootste etnische groep in de regio wordt gevormd door de Ewe. Twee andere grote etnische groepen zijn de Guan en de Akan. Elke etnische groep heeft een eigen taal. De groepen bestaan uit verschillende subgroepen waarbinnen weer verschillende dialecten worden gesproken. Een overgroot deel van de bevolking spreekt naast de lokale taal ook Engels.

De Volta Regio heeft een prachtige natuur met savanne, bos en verschillende rivieren, zoals de Volta en de Dayi. Zoals genoemd grenst het westen van de regio aan het Voltameer. Dit meer werd gevormd tussen 1961 en 1965 toen de Akosombo dam werd gebouwd. Het heuvelachtige landschap biedt prachtige vergezichten over het meer.